Thursday, 30 June 2011

TRAGEDI JUNE !

Aku nak cerite ! haha... pasal event yang aku n geng ayah² sume tunggu...

hari 1st !

cam bese ,, geng putra ngan tabiat nyer,, "selalu lewat !!" ak dah menyampah ngan bende tu ,,

pastu dah start menyampah,, bab nmpak ade "orang luar" kat skola... heheh....

kami wat cam bese... malam pon dah sampai ,, kami n the gang handle "program gajet utk anda" haha!

maen letak je tajok program tu.. huhu... pastu kami ajar macam biase... ak kene ajar nurul amira,

mirza, jing yee, n laen² tu aku x berape engat... aku kan pelupe .. hee.. lepas tu,, aiman

ade terdengar ayat "KENAPE BAGI BUDAK PENGAKAP HANDLE ? BOLE KE DORANG WAT ?" dary orang yg

kowang pikir la sendiry .. haha.. naseb baek aiman yg dengar kalo ak yang dengar,, ak jawab

"ENGAT PENGAKAP BIASE² ?" haha.. bnyak gelak lah aku nie... kemudian program berjalan ngan

lancar... pastu taklimat seket n then abes... urusetia kene kumpul jap... sembang² sampai kul 3

kot.. ak pon x engat .. huh.. habis cerite ary pertame.... :P

hari 2nd !

kteowang urusetia setting time kaw² ... sume brjalan lancar.. pagi² senamrobik,, kteowang gak

handle.. huhu.. pastu ak n zul masok antu... haha... joget macam "so you think you can dance"

hee... dak² sume enjoy,, itu yang kami mahu.. wuuhuuu ! dak² sume kumpul at dewan...

terpakse tunggu "seseorang" seperti raje lak.. haha.. tapi kteowang tunggu jela... sambil tu

seronok² ngan diorang sume... huh.. zul, aku, fikri, aiman n nabil ,, setting utk malam

kebudayaan,, kteowang setting kaw² dah... kalo orang ade penyakit x bole gelak,, kompem elok

teroz.. hehe... pastu bas sampai,,, sume naek bas.. macam bese tempat paling nikmat utk tido

salah satu nyer bas lah... sume tido cam owang gler... tu nnty ak try post kat FB...

dah sampai destinasi nyer,,, sume g letak barang masing².... aku satu khemah ngan zul,

fikri,
aiman, jepp, uddin, coai, wan , aryol, nabil ... pastu sume g wat aktiviti...

aku , zul , fikri , start moody bab kene halau naek time maen air... pastu.. abez sume

aktiviti,, solat maghrib n ceramah pemantapan solat... AKU, ZUL, FIKRI, ARYOL, JEPP, WAN, UDDIN,

COAI , x join .. START CITER SEDEYH,, kteowang nk g mntak maaf kat "...." ,, tapi x

kesampaian apabila dyer mencelah,, dyer kate... "awak sume x boleh join malam kebudayaan".. kami

teros kecewa gler... kami teros rdha dan berkate "x pela" dan teros pergi... kami baru nk

memberi sedikit kegembiraan yg kami ade ,, utk peserte... tapi x boleh.... and then,, malam

kebudayaan berlangsung... tanpa kami... kami mengaku kami salah,, tapi kami sangat sedeh bab

hukuman "x boleh join MK" amat berbise buat kami... kami x kesah kalo d suruh berenang d dalam

lautan api pon... kami hanya mahu join MK yang terakhir buad kami ... sanggup anda runtuh kan

harapan kami yang menggunung ? okay xpela...
kemudian kami 8 orang dsuruh handle OBH... kami

terima dan kembali brsemangat ... kami wat kaw² taw x ? pastu , bile tibe mase nyer... "orang

luar" yang handle... kami sungguh hampa ... kemudian abez program,, macam bese... urusetia

kumpul... kemudian didenda lagi ,, padahal semasa MK berlangsung kteowang dah ddenda,, berenang

dalam kolam macam orang gila ,, aku perasan "jurulatih" tu target geng² aku ... kemudian masok

tido... engat kteowang tido ke ? aku x dapat tahan malam tu... ak ngan fikri nangiz taw x ?

kteowang x puas aty sangat²... kemudian aku kate... "pas sembahyang suboh kte jangan ikot

aktiviti kem ,, bia jer.. nie kem kite tapi dorang wat nie kem dorang (sambil menitiskan air

mate)" pastu zul,, jerit "**m* p***m*k !" sampai ak tergelak... pastu kteowang tido...

hari 3rd (hari terakhir)

kteowang x ikot "jungle trekking".... kteowang gembire kan aty kteowang sendiry at dewan yang

kowang wat MK tu... kteowang wat MK kteowang sendiry taw x ? tapi... tak sempurna tanpa

korang... ak sedeh uh... rase nk nngiz je satu ary tu.... huh.. pastu urusetia sume kumpul..

kteowang pon join... dyer suroh handle permainan tradisonal... kteowang wat abez baek... pastu,,

kteowang d suroh amek t-shirt perkhemahan... taw x dyer ckap ape ? dyer ckap "layak ke awak sume

nie pakai t-shirt perkhemahan ?" kteowang sentap abez... kteowang teros pergi... pastu sesi

bergambar... kteowang x nak g,, bab baju kteowang laen ngan korang sume... mira,, wani sume ajak

brgambar tapi ketowang xnak.. sorry aw wat korang cam tu... tapi dalam aty kteowang dah saked

sgt... pastu ade ckgu tu suroh kteowang masok gak,, kteowang g je la... bab kteowang maseh ade

perasaan hormat lagi... heheh... kteowang wat muke x besz je time tu... haha.. saje je nk

rosakkan gamba.. huhu.. and then balek... sampai skola... pastu sume balek... huhu...

luahkan je dolah ~ hehe..

korang taw x ? kteowang sume dary jantan bertukar kepade betina bab kem tu... korang taw ?

asyik nangiz je... aku rase nk patah balek mase je... kteowang sume sedeh bab x dapat enjoy kan

korang sebelom kteowang kuar dary skola nie... kteowang baru nk bagi korang engat geng² kteowang

sampai bile².. tapi x kesampaian... kteowang sedeh doe... bile ade orang citer pasal kem nie,,

kteowang rase nk nangis lagi... sekarang nie ak ngah nangis lah nie (dalam aty)... tapi papepon

ak nak bagitaw,, bende yg terjadi nie,, tidak akan menghalang kteowang dari teros menggembire

kan korang sume... sayang korang giler² doe !!


p/s: Farah haniz suroh aku update... sebnarnyer ak malas nk nangez agy,, tu lah x update.. heheh... btw, thankz farah haniz.. ILY <3 ! byebye !!

Saturday, 21 May 2011

ggggrrrrrttttt³ !

Assalammualaikum, awak nk tahu tak ? sebenarnye saya dah mula sayang kan awak after "......"

lukakan aty saya. sejak kita mula rapat and selalu chatting. sejak itu laa saya jatuh haty dekat

awak. awak nk tahu tak ? bila awk nak offline kan awak ada type 'ily :)'. saya happy gila bila

awak taip macam tu. saya pon reply la 'ilyt :)'. saya tak tahu la awak just main² je or awak

serius taip 'ily'. saya harap "ily" awak ikhlas dary hati awak. saya dah tak terluka lagi macam

dulu. saya nak bersama dengan awak, bole tak ? saya harap awak pon ada perasaan yg sama macam

saya. tadi lepas sekolah , macam biasa saya duduk depan pagar. lepas tu saya nampak awak lalu

dengan motor awak.dalam hati saya saya rindu motor awak. tiba-tiba je awak lalu. memang terbaek

la, terharu saya. selalunya awak akan pusing dua kali, tapi ari ni saya nmpak awak lalu sekali

je. saya tunggu awak tahu ? maybe sebab dah hujan , and awak pulak naek motor, maybe awak takot

hujan lebat so tak jadi lalu depan sekolah lagi sekali. saya harap awak lalu depan sekolah sebab

nk tengok saya. saya rindu dekat awak la. eh, bila awak tanya saya "malam nie on9 tak?" , saya

cakap"tak boleh la ,mama tak bagi sebab exam esok". awak punye muke mcam suke tak suke je. and

tadi dekat sekola pun awak tanya"tak on9 ke ?". saya ckap "online tengahhari je, malam tak boleh

on". saya buat muka. lepastu awak pon senyum. awak cakap "takpelah". lepastu saya ckap "minggu

depan ye". then awak ckap "okay". awak senyum then awak pergi masuk kelas. saya pon masok

makmal. saya happy dapat jumpa awak. ingat tak time awak nk jumpe dgn budak yg nk pergi kawad

daerah lepas perhimpunan ? saya nk lepak dengan awak, tapi hajat tak kesampaian sebab kena masuk

kelas. awak suke sgt gelak gelak bila saya buad muka ka ? and bila kita jumpa , dua-dua buat

muka. memang besz lah. saya sayang awak sangat². hope kita boleh bersama. saya harap awak takkan

buad saya merana mcm laki lain buad kat GF dorang. saya harap kita boleh couple and bila kita

dah couple awak tak kongkong saya. And hopefully hubungan kita kekal lama ye ?

AMINN !!! I love you so much Muhammad Haffiz ! <3 Hope you'll love me as many as ILOVEYOU !:)
p/s; hope awak mintak couple face to face dgan saye :) SAYA NAK AWAK TAHU SAYA PON SYANG KAT AWK! SAYA AKAN LAKSANAKAN p/s TU SECEPAT MUNGKIN ! gggrrrrtttt² ! <3<3<3